Aktualno OG sada Ogulin

Udruga Slobodna škola nastavlja sa provedbom projekta “Aktivno i kreativno u Plaškom”

“Nakon ljetne pauze, u jesenski kalendar događanja u Plaškom ponovno upisujemo tri tjedna termina za organizirane i vođene aktivnosti kreativno-edukativnog i plesno-rekretivnog tipa za žene i djecu u okviru projekta Aktivno i kreativno. Projekt provodimo drugu godinu za redom uz financijsku podršku Karlovačke županije,  podršku Općine Plaški koja je osigurala prostor za radionice i programe te zahvaljujući entuzijazmu i posvećenosti naših volontera i aktivistica”-rekli su nam vodeći ljudi Slobodne škole, koji dodaju:
“Kroz aktivnosti družiona i radionica aktivno i kreativno odgovaramo  na nedostatak organiziranih sadržaja za djecu predškolske dobi, mlade i majke u našoj lokalnoj zajednici te postojeće i izražene potrebe za socijalizacijom, druženjem, razvojem kreativnosti, rekreacijom i kvalitetnijim provođenjem slobodnog vremena, kao i neophodnost promicanja kulture mira i nenasilja u komunikaciji i svakodnevnom životu. Zajedno sa djecom, mladima i majkama stvaramo prostor i mogućnost razvijanja vlastitih kreativnih potencijala i komunikacijskih vještina uz njegovanje duha suradnje i zajedništva.
U kreativnim družionama-radionicama za djecu predškolske dobi i njihove majke naglasak je na međusobnoj interakciji, poticanju duha tolerancije i suradnje, vođenoj igri i kreativno-edukativnim  aktivnostima poput pričanja i čitanja priča, plesa, glazbene i likovne umjetnosti, fizičke aktivnosti i edukativne igre. Slobodnom igrom i vođenim aktivnostima djeca zajedno sa svojim majkama i ostalim članovima obitelji razvijaju vještine koje doprinose njihovom osobnom razvoju i pripremi za školovanje te integraciju u društvo. Radionice će se provoditi dva puta tjedno u trajanju od dva sata pod vodstvom dviju volonterki udruge,  Mirte Korač, mlade mame i certificirane izmiriteljice i Maje Kašljević, mag. primarnog obrazovanja.
Nastavljamo i s tjednom plesno-rekreativnom radionicom za žene s ciljem okupljanja, zajedničkog i kvalitetnog druženja žena te stvaranja prostora koji podržava međusobno povezivanje, osobni razvoj i podiže svijest o važnosti i dobrobitima tjelesnog izražavanja. Voditeljica Mirta Korač najavljuje i radionicu  5 ritmova uz gostovanje  voditelja i plesača iz Zagreba i drugih gradova, za čiju svrhu su prikupljena sredstva putem dobrovoljnih priloga na dobrotvornoj blagdanskoj radionici udruge Ples Ritmova koja se više godina za redom održava u Zagrebu u organizaciji Silvije Tomčik.
Projekti udruge Slobodna škola su već prepoznati u zajednici kao doprinos općem dobru, a projektom Aktivno i  kreativno, kao i ostalim aktivnostima koje provodimo i podržavamo, nastavljamo djelovanje u istom smjeru te kroz organizaciju zanimljivog programa i pružanje  besplatnih i dostupnih i usluga doprinosimo osnaživanju lokalne zajednice i razvoju civilnog društva.
U rujnu nastavljamo i s kreativnim krugovima pod vodstvom Isidore Popović, koji uključuju hobističku izradu nakita i predmeta od prirodnih i recikliranih materijala, edukacije o ljekovitom bilju i prirodnoj kozmetici te promicanje potencijala društvenog  poduzetništva u ruralnom području, uz financijsku podršku Općine Plaški.
Nova predsjednica Udruge Sanja Tapušković za drugi dio jeseni najavljuje i pomoć pri učenju engleskog jezika, ukoliko bude postojao interes potencijalnih korisnika, a u planu su i glazbena  gostovanja do kraja godine”.
Detalje o tjednim aktivnostima možete naći na Facebook stranici Mladi-Plaški.