Aktualno OG sada Ogulin

Županova isprika Ogulinkama i Ogulincima

Na sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije, dvoje vijećnika iz Grada Ogulina osvrnulo se na problem poplave u našem gradu. Ivan Vuković (SDP) naglasio je kako njegov nastup nije politički, nego prije svega ljudski. Stoga je zahvalio županu Damiru Jeliću na pruženoj potpori i dolasku u Ogulin, upitavši postoji li u našoj županiji sustav zaštite od elementarnih nepogoda i kako on funkcionira, te koja je uloga Hrvatskih voda i što su one učinile da Ogulin i Karlovac zaštite od poplava.
Na ovo pitanje nadovezala se i Lidija Domitrović iz Živog zida, koja je podsjetila da su volonteri u nedjelju u Ogulinu odlično radili i surađivali sa Stožerom civilne zaštite, sve do dolaska županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića, koji se volonterima zahvalio na dužnosti i rekao da više nisu potrebni. O tome je OGportal pisao u nedjelju.
Župan Jelić u svom je odgovoru iskreno progovorio o problemima s kojima se susreću u radu s državnim institucijama.
„Čelnici tvrtki s promjenama vlasti dođu i odu, a mi svima objašnjavamo isto. Obrazac ponašanja je također isti. Tvoji te samo bolje poznaju, ništa drugo“- otvoreno je rekao župan Damir Jelić i potom se svim Ogulinkama i Ogulincima javno ispričao! Naime, kako je rekao, nije znao za probleme koji su nastali dolaskom Gorana Frankovića i stoga je ispriku uputio sa županijske govornice, podsjećajući da su svi u Ogulinu u nedjelju pokazali veliko srce.