Aktualno OG sada Ogulin

Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina sudjelovalo na 13. susretu Dječjih vijeća

U Vinkovcima je od 7. do 9. rujna 2017. održan 13. susret Dječjih vijeća Hrvatske, a ogulinsko Dječje gradsko vijeće predstavljale su Daria Franjković, predsjednica DGV-a, Gabrijela Ivanjko, dopredsjednica DGV-a i njihova voditeljica Ljerka Salopek Bacanović.
U četvrtak, 7. rujna, održan je Seminar za osnivače i voditelje Dječjih vijeća u gradovima i općinama, a u okviru konferencije Uloga lokalnih zajednica u ostvarivanju prava djeteta. Seminar je ponudio više primjera dobre prakse rada Dječjih vijeća, ponovljene su osnovne informacije o Konvenciji UN-a o pravima djeteta te su kroz radionice ponuđeni različiti

U petak i subotu, 8. i 9. rujna, održan je 13. susret Dječjih vijeća na kojemu je sudjelovalo 50-tak djece-vijećnika i njihovih voditelja. Na susretu su predstavljeni i Naj-projekti Dječjih vijeća za 2017. Rad DGV-a Grada Ogulina predstavile su vijećnice Daria Franjković i Gabrijela Ivanjko, a tema našega projekta bila je Za zdrav život u gradu Ogulinu. Dječje vijeće, kao program aktivnog dječjeg sudjelovanja Dječjom participacijom za svijet po mjeri djeteta Saveza DND-a verificirani su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje. Pokrovitelj ovog trodnevnog skupa bili su Savez DND-a Hrvatske, DND Vinkovci, DGV Grada Vinkovaca te Grad Vinkovci uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. (ogulin.hr)