Aktualno Županija

“Kupujmo hrvatsko”

I ove godine Hrvatska gospodarska komora nastavlja s promotivnom akcijom „Kupujmo hrvatsko“. Više od 300 domaćih proizvođača na Trgu bana J. Jelačića i na Europskom trgu u Zagrebu, 21. i 22. rujna predstavit će i prodavati svoje proizvode te pokazati bogatstvo hrvatske proizvodnje.
Projekt Kupujmo hrvatsko započeo je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi te im se od tada dodjeljuju znakovi Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, a do danas je ovaj projekt dobio razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem. Hrvatska gospodarska komora 20 godina nastoji kontinuirano promovirati sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te pojedince koji svojim radom, znanjem i kreativnošću pridonose razvoju gospodarstva, čime želimo dati na važnosti odabranim izlagačima čiji se proizvodi i usluge na domaćem tržištu odlikuju vrhunskom kvalitetom kao rezultatom hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.
Između izlagača iz cijele Hrvatske, iz Karlovačke županije sudjelovat će tvrtke Lola Ribar d.d., Timarist d.o.o., Mark Ribe j.d.o.o, Spraja – Prom d.o.o. i Sirana Milka j.d.o.o. te obiteljska poljoprivredna gospodarstva Lovro Krnić i Danica Mičić, kažu u HGK Karlovac.
Akcija je otvorena od 9 do 19 sati, a posjetitelje tijekom oba dana osim promocije kvalitetnih proizvoda očekuje i bogat zabavni program.