Aktualno Županija

“Rekli da će nam župan doći, pa nas ponizili”

Kad dolazi šef u posjet, onda obično svi zaposlenici budu u stavu mirno, spremni za pitanja i odgovore. Neki se nadaju možda i kojoj rečenici više ili pak rješavanju problema koji ih muče, no neki zaposlenici Razvojne agencije Karla danas su zbog toga – pukli.

Najavljen im je za danas posjet karlovačkog župana Jelića, a rečeno im je da stiže u 9 sati, kad su ga i svi čekali.

Ispostavilo se da je župan došao, ali su na sastanak s njim pozvani samo odabrani, ne svi. Jedan od nepozvanih je i Mile Sokolić koji je nakon toga “pukao” i obratio se medijima, bez obzira kako kaže, “na posljedice”.

– Uvijeđen sam i ponižen ovime što se danas dogodilo u mojoj tvrtki. Najavljen nam je dolazak, svi zaposlenici su čekali, a ispostavilo se da je župan prošao i da su na sastanak pozvani samo odabrani. Pitao sam šefa ( Viktora Šegrta, op.a) što se dogodilo, da bih dobio odgovor da si je on uzeo za pravo birati tko će tamo biti, emotivno i pomalo razjareno govori Sokolić.

Već je tad najavio šefu da će o svemu obavijestiti medije, pa “kud puklo da puklo”.

– Dosad je bio običaj da se ljudi barem pozdrave, pa ovo ne mogu shvatiti. Ovdje je šok, svi smo izvan sebe, a ja najviše.

Da je imao priliku sresti se sa županom, rekao bi mu što ga muči oko posla kojeg obavlja.

– Ispalo je da je zapravo održan radni sastanak i to konspirativno. Mi koji smo ga čekali, za to smo saznali kad je završilo, a dobili smo poziv da će župan doći i da budemo na radnim mjestima. Vjerojatno je postojala neka vrsta rezervi bi li netko na tom sastanku mogao reći možda nešto neprimjereno, smatra Sokolić.

Dodaje da oni u Karli već duže šalju apele jer žele da se razgovara o problemima i stanju u tvrtki koja, kako navodi “ima organizacijskih problema”.

– Ako to pokušamo nekome pojasniti, stižu prijetnje, odlaskom, otkazom, ne znam čime. Ovo je sad razina kad je meni svejedno, ako smo došli do te razine, onda je bolje da nitko tu i ne radi, odrješit je Sokolić.

Vidno uzrujan na našu primjedbu da bi zbog ovog mogao dobiti disciplinsku ili otkaz, odgovara: – Već sam dobio i disciplinskih i pohvala. Nosim posao kući, radim na dva projekta koja moram završiti u utorak, ali ako se očekuje da se projekt završi, i ako to zanima ljude iz Ozlja ili Slovenije, onda očekujem da to zanima i mog šefa, a ne da me ponizi. Dodaje da nije jedini ponižen u ovoj današnjoj priči, da ih je nekolicina, među kojima i jedna bivša pročelnica.

Inače, županova današnja turneja i obilazak tvrtki uz Karlu, uključuju i Kodos, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije, Zavod za prostorno uređenje Karlovačke županije te Dom za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac.

Iz Karle su na naš upit odgovorili da će njihov odgovor uslijediti u zakonskom roku. (radio-mrežnica.hr)