Aktualno Županija

Diplomatski dan u Karlovcu

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Razvojne agencije Karlovačke županije „KARLA“ i Karlovačke županije u Karlovcu će se danas 26. rujna, održati Diplomatski dan. Ovaj događaj okupit će veleposlanike i predstavnike stranih veleposlanstava, akreditiranih u Republici Hrvatskoj, a čiji će domaćini biti župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i direktor Razvojne agencije „KARLA“ Viktor Šegrt. Uz njih će događaju nazočiti i gradonačelnici drugih gradova iz Karlovačke županije, te predstavnici Županijske gospodarske komore.
Gosti će se okupiti u 10 sati u prostoru Aquatike, gdje će uz pozdravne riječi domaćina biti održane i kratke prezentacije te razgledavanje prostora Aquatike.
Nakon toga slijedi obilazak Diplomatskog cvjetnjaka u Vrbanićevom perivoju i posjet Gimnaziji Karlovac, te razgledavanje izložbe učila Nikole Tesle.
Gosti će nakon posjeta Gimnaziji obići Muzej Domovinskog rata na Turnju, a u 13:30 sati će posjetiti Karlovačku pivovaru (Heineken Croatia). U 14:30 sati predviđen je posjet Starom gradu Dubovac i zajedničko druženje.