Aktualno Županija

HS Produkt ušao u MUP: Specijalcima i policajcima najvećih postaja prvih 100 jurišnih pušaka

U Ministarstvu unutarnjih poslova danas je potpisan sporazum o poslovnoj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i tvrtke HS Produkt. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor HS produkta Željko Pavlin sporazumom su se obvezali surađivati na testiranju i ispitivanju naoružanja i policijske opreme.

– Sporazumom će se regulirati razvojni, istraživački, tehnički i tehnološki poslovi, materijalna ulaganja i angažiranje ljudskih resursa na razvoju, konstrukciji, proizvodnji i ispitivanjima novih vrsta i tipova naoružanja i vojne/policijske opreme. Težište će biti na testiranju i prezentiranju jurišne puške VHS-2, kalibra 5.56 x 45 mm. – priopćili su iz MUP-a.

Proizvodi u samom svjetskom vrhu

Ministar Davor Božinović kazao je kako je potpisivanje ovog ugovora važno i za Ministarstvo unutarnjih poslova i za hrvatsku obrambenu i sigurnosnu industriju.

– Sporazumom bi se trebao zaokružiti jedan ciklus suradnje između ministarstava koja se bave sigurnošću i namjenske industrije u smislu zajedničke suradnje kako bi se proizveo što bolji proizvod. Taj proizvod izašao bi na treća tržišta i od toga se akumulirala određena sredstva koja se trebaju opet zajednički iskoristiti za usvajanje novih tehnologija za stalno nova poboljšanja jer to je uvjet opstanka na vrlo zahtjevnom tržištu – rekao je ministar Božinović i dodao kako Hrvatska može biti ponosna činjenicom da naša industrija stvara namjenske proizvode koji su u samom svjetskom vrhu. (kaportal.hr)