Aktualno OG sada Ogulin

Proslavljen blagdan svetog Mihovila

Jučer u 16 sati kod kapelice sv. Mihovila na Boštu svečano je po tradiciji proslavljen blagdan sv. Mihovila. Misu je predslavio novi župnik župe Sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Štefančić u suslavlju domaćeg župnika fra Petra Grubišića. Misi je nazočilo više stotina vjernika i hodočasnika među kojima predstavnici policijske postaje Ogulin sa svojim načelnikom Draženom Lipošćakom. Uz domaće vjernike i hodočasnike misi je nazočio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.
“Ovom omiljenom svecu Katoličke crkve posvećeno je puno župa u našoj biskupiji od Tržića i Mrežničkog Bresta u našem Ogulinskom dekanatu, pa do Vratnika, Ramljana, Lovinca i Dabra. Na istoku se počeo častiti još u 4. stoljeću, a na zapadu u 5.  Slave ga i muslimani, dok je kod nas naslovni svetac Šibenske biskupije. Sveti je Mihovil cijelu povijest slavljen kao borac protiv zla, a njemu se utječemo upravo zato što je i naš čitav život borba između dobra i zla. U tome je velika zasluga i naših policajaca koji su iznikli iz Domovinskog rata, a koji i danas vrše svoju časnu, zahvalnu i obvezujuću službu očuvanja reda u miru. Zato se danas posebno molimo za njih” –  zaključio je vlč. Štefančić svoju poruku.
Dan policije na kraju je čestitao i župnik fra Petar Grubišić uz zahvalu bivšem gradonačelniku Juri Turkoviću na uređenju prostora i prometnog raskrižja oko kaplice sv. Mihovila, a novoj vlasti je poželio da nastave tim smjerom i uređenjem prostora oko župne crkve bl. A. Stepinca. Nakon mise uslijedilo je kraće druženje vjernika i policajaca.