Aktualno Županija

U subotu u “Aquatici” čekaju stotisućitog posjetitelja!

Karlovački slatkovodni akvarij Aquatika od svog otvorenja 2016. privlači brojne zaljubljenike u čudesni svijet voda i života u njemu. Posjetitelji svih uzrasta posjetom Aquatici upoznaju bogatu prirodnu baštinu Karlovačke županije, a u manje od godinu dana ovu prepoznatljivu atrakciju grada Karlovca posjetilo je 100.000 ljudi.
Stoga se priprema  simbolično obilježavanje dolaska stotisućitog posjetitelja koje će se održati u subotu, 30. rujna 2017. godine, u 11:30h, u Javnoj ustanovi AQUATIKA  u Karlovcu.
 Obilježavanju jubilarnog posjeta prisustvovat će i posjetitelju uručiti simboličnu nagradu Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica JU Aquatika i Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca.
 Podsjetimo, realizaciju projekta Javne ustanove Aquatika sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36,2 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ iznosila je 36,7 milijuna kuna.