Dočekali stotisućitog posjetitelja!

Javna ustanova Aquatika u subotu, 30. rujna, je dočekala stotisućitog posjetitelja u svom čudesnom vodenom svijetu i time potvrdila status jedinstvene turističke atrakcije Karlovačke županije. Jubilarnog posjetitelja koji je stigao nepunih godina dana od otvorenja dočekali su ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš, zajedno s ostalim djelatnicima Aquatike, i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, te mu uručili simboličnu nagradu.
„Aquatika je u manje od godinu dana od svog otvaranja nagrađena brojnim priznanjima koja su potvrdila naša nastojanja da bogatstva i ljepote vodenog svijeta Hrvatske predstavimo što većem broju ljudi. No, nas najviše veseli osmijeh na licima posjetitelja, naročito onih najmlađih, čije je zadovoljstvo naše najvažnije priznanje. Stoga dolazak stotisućitog posjetitelja predstavlja dodatnu motivaciju za rad kako bismo ovaj projekt od vitalnog značaja u turističkom, kulturnom i edukativnom smislu za Grad Karlovac, Karlovačku županiju i Hrvatsku nastavili razvijati.“, izjavila je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.
Podsjetimo, realizaciju projekta Javne ustanove Aquatika sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36.222.282,45 kuna. Ukupna vrijednost projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ iznosila je 36.691.939,25 kuna.
Facebook Comments