Aktualno Županija

Grad želi potrošiti pola milijuna kuna na nakit za božićno kićenje, ali na njihov poziv nije stigla niti jedna ponuda

Grad Karlovac morao je poništiti postupak javne nabave za kupnju božićno – novogodišnjeg nakita jer niti jedna ponuda nije stigla na njihov poziv objavljen početkom mjeseca.

Ovaj tjedan predviđen izbor najpovoljnije ponude stoga i nije mogao biti proveden, a do novog nakita, i to u vrijednosti oko pola milijuna kuna, pokušat će doći pregovaranjem.

– S obzirom da nije pristigla niti jedna ponuda za kupnju božićno -novogodišnjeg nakita, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, Grad Karlovac kao javni naručitelj provest će pregovarački postupak bez prethodne objave poziva na nadmetanje s jednim ponuditeljem za nabavu novogodišnjeg i božićnog nakita u roku od 5 dana od izvršnosti odluke o poništenju u vrijednosti od 400.000 kuna+PDV, odgovorili su na naš upit iz Grada.

Donedavno se Karlovac blagdanski urešavao nakitom kupljenim u prošlom stoljeću, većinom 1998. godine, no on je rashodovan, kažu u Gradu, a sadašnji kupljen lani, osim ukrasa oko stabala na Trgu bana Jelačića, nabavljenih prije 3-4 godine. (kaportal.hr)