Aktualno Županija

Projekt RibarKA preuzima privatni investitor – po novom planu, tvornica će biti u Gornjem Mekušju, zaposlit će 250 ljudi

RibarKA, svojevremeno najavljivana kao najveći županijski projekt neće biti izgrađena u Poslovnoj zoni u Logorištu, dok ga niti neće realizirati Karlovačka županija, odnosno Razvoja agencija Karla kao svoj vlastiti projekt.

Kako saznajemo, radi se o znatno većem projektu koji će nositi privatni investitor, s više djelatnosti koji će zaposliti pet puta više ljudi od prvotno planiranog, a pogon će biti izgrađen u novoj zoni u Gornjem Mekušju. Podsjetimo, prvi je plan bio da se otvori 50 radnih mjesta, a u ovoj varijanti bi bilo čak 250 zaposlenih.

Projekt od 20 milijuna eura

Da bi upravo u Gornjem Mekušju trebala niknuti tvornica za preradu slatkovodne ribe doznalo se za prošlotjednog posjeta ministra Tomislava Tolušića, koji je tada i najavio potporu projektu. I to, potvrdili su KAportalu iz Županije i Razvojne agencije, vrijednom čak 20 milijuna eura!
Viktor Šegrt
– Projekt Razvojne agencije „Karle“ i Karlovačke županije „Poduzetnički centar za preradu i prodaju proizvoda od slatkovodne ribe – RibarKA“, vezan uz izgradnju tvornice za preradu proizvoda od slatkovodne ribe, je prerastao u projekt proizvodnje hrane za slatkovodnu ribu, intenzivni (bazenski) uzgoj slatkovodne ribe, preradu slatkovodne ribe (manualna radna snaga) te završna faza korištenje otpada nastalog od prerade slatkovodne ribe za bioplinsko postrojenje koje će proizvoditi potrebnu energiju za određene faze uzgoja slatkovodne ribe, hrane i grijanje dijela tvornice, stoji u odgovoru direktora Karle Viktora Šegrta. (kaportal.hr)