Aktualno OG sada Ogulin

Niz aktivnosti povodom Dječjeg tjedna

U okviru Dječjeg tjedna danas je održano oslikavanje prostora oko vrtića i škola, a ponovo se moglo posjetiti Udrugu Radost. Održano je i predavanje za učenike petih razreda “Lica nasilja” u Prvoj osnovnoj školi. “Odbojkaške radosti iz knjižnice” upriličene su od 12,30 do 13, 30, a u poslijepodnevnim satima  su vam otvorena vrata Dječjeg vrtića Bistrac i to  od 17 do 19 sati. Održavaju se  kreativne radionice, dramska, likovna i glazbena, te kutić čitanja i pripovijedanja.

Učenici su se u sklopu Dječjeg tjedna, uključili i u globalni događaj Kartonski izazov /CardboardChallenge. Riječ je o edukativnoj i društvenoj inicijativi potaknutoj kratkim filmom „Cainesarcade“ prepoznatim diljem svijeta za jedan od najinspirativnijih videa u 2012. godini.

Global CardboardChallenge potiče odgoj nove generacije inovatora koji imaju sve što je potrebno da izgrade svijet koji zamišljaju.
Izložbu dječjih radova i njihovih ideja  pogledajte na našim fotografijama. Emisija o tome bit će emitirana u programu Radio Ogulina u subotu, od 9,30 sati, u emisiji “Tintilinić”.

Sutra  se priprema susret članova Društva Naša djeca Ogulin, te predstavnika vrtića, osnovnih i srednjih škola, sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, u velikoj dvorani Gradske vijećnice, s početkom u 13 sati. Istodobno će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici odvijati “Književni memory”.