Aktualno Županija

Seminar o rodnoj ravnopravnosti u Karlovcu

Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednica športova Karlovačke županije organiziraju u Karlovcu, 5. listopada 2017. osmi seminar za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu, a pod naslovom „Muškarci i rodna ravnopravnost u sportu: pomoć ili prepreka“. Uvod u seminar dat će predsjednica Komisije ujedno dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, s temom “Rodna ravnopravnost – prava šansa za sportašice i sportaše”.

Teme seminara su mogućnosti i ograničenja sportskog djelovanja žena koje će izložiti Sanda Čorak i Snježana Boranić Živoder iz Insitututa za turizam te korporativno okruženje sportašice u viđenju Ratka Cvetnića. O tome što treneri misle o ženama u sportu te kakav je položaj trenera i trenerica, govorit će Branka Matković s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Gordana Borko predstavnica HOO-a ujedno i tajnica Komisije.

O umijećima suradnje na ovom području, te kakva su iskustva u rodnoj ravnopravnost obaju spolova, govorit će vrhunske hrvatske sportašice, sadašnje i bivše, te sportske dužnosnice i dužnosnici među kojima su Iva Radoš (Hrvatski taekwondo savez), Danira Bilić (Hrvatski košarkaški savez) Nikša Savin (Ženski vaterpolo klub Bura) Lidija Bojić Ćaćić (Hrvatski rukometni savez) i Marina Capan (Zajednica športova Karlovačke županije).

Prigodnim riječima, sudionicima seminara obratit će se u ime HOO-a glavni tajnik Josip Čop, Zajednice športova Karlovačke županije, predsjednik Želimir Feitl, Karlovačke županije, zamjenica župana Vesna Hajsan – Dolinar, te Grada Karlovca voditeljica Odsjeka za kulturu, odgoj i obrazovanje Renata Kučan.