Grad Karlovac nije odustao od projekta podzemne garaže – do sada se po tom pitanju najviše “doguralo” do panoa

Kad je uoči lokalnih izbora 2013. godine na Trgu Milana Šufflaya kod “Tekstilke” očito više nego prigodno osvanuo pano s projektom izgradnje podzemne garaže na toj lokaciji, pisali smo o tom navodnom projektu Grada Karlovca i gradske tvrtke Zelenilo. Tada, naravno, nikome nije bilo jasno zbog čega bi Zelenilo bilo nositelj jednog ovakvog projekta osim možda njegovom direktoru Stjepanu Turkoviću, sada aktualnom ravnatelju Županijske uprave za ceste.
Podzemna ili nadzemna?
No, po zadnjim informacijama iz gradske uprave, Grad Karlovac nije odustao od projekta podzemne garaže samo bez onog osnovnog – kad i gdje?
Kako nam kažu, “Grad nije odustao od projekta izgradnje podzemne garaže, a planira se i izgradnja nadzemne garaže u najužem centru grada gdje je najveća potreba za rješavanjem prometa u mirovanju. U tijeku je razmatranje opcija u odnosu na zahtjevnost pojedinih lokacija, tip i kapacitet nadzemne garaže”, odgovoreno nam je na naš upit iz Ureda gradonačelnika. Kako se dodaje, pravovremeno će građane obavijestiti o razvoju projekta.
U centru se kopa, ali garažu više nitko ne spominje
Hoće li jednog dana Karlovčani parkirati ispod zemlje, barem za života, treba tek vidjeti no možemo se prisjetiti famoznog “projekta” Zelenila iz 2013. godine. Naime, tadašnje idejno rješenje, ako ga je ikad i bilo osim u okviru zgodnih sličica s panoa, predviđalo je podzemnu garažu s tri nivoa i čak 330 parkirnih mjesta. Ulaz je planiran u u Ulici Josipa Šipuša a izlaz u Ulici Pavla Vitezovića (kod Ureda za obranu). (KAportal)
Facebook Comments