Aktualno OG sada Ogulin

Prva sjednica Dječjeg gradskog vijeća

U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna  održana je 1. sjednici IV. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina. Sjednicu je otvorila predsjednica Daria Franjković.
Na sjednici su djeca podnijela izvješće o aktivnostima od ožujka do rujna 2017. godine, o provedenoj zelenoj čistki, posjetu vodocrpilištu Zagorska Mrežnica, posjetu Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi, posjetu poduzeću Agroprom i OPG-u Zdravka Salopeka, o posjetu dr. Zorke Erdelez-Žgele. Također su izvijestili o posjetu DND Čakovec, kojom prilikom ga je DND Ogulin ugostio te o 13. susretu Dječjih vijeća Hrvatske iz Vinkovaca.
Pod točkom različito Tin Čičak je predložio da se u Ogulinu otvori jahačko-rehabilitacijski centar koji bi pomogao djeci s posebnim potrebama, ali bi dobro došao i ostaloj djeci i građanima, kao i turizmu. Također je predložio da se uredi klizalište koje bi se koristilo u zimskim mjesecima.
Predloženo je i da se društvu osiguraju osnovna sredstva, boju, kistove, krpe i slično, kako bi sami uredili  igralište. Isto tako, djeca su zamolila gradonačelnika da im omogući prisustvovanje jednoj od sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, da vide kako to odrasli rade.
Na kraju je  Ljiljana Kaurić, predsjednica DND-a Ogulin, podnijela financijsko izvješće.
Skupu se obratio i gradonačelnik Dalibor Domitrović koji se zahvalio na pozivu te je izrazio zadovoljstvo s radom društva, kao i s kvalitetom rada i entuzijazmom dječjih vijećnika koji mogu biti inspiracija velikim vijećnicima u Gradskom vijeću. Gradonačelnik je obećao da, iako je proračun Grada u lošem stanju radi čega će biti rezova, mala sredstva koja dobiva DND Ogulin neće biti dodatno smanjivana. Rekao je da će još ove godine omogućiti djeci da prisustvuju jednoj od sjednica „velikog“ Gradskog vijeća Grada Ogulina.