Aktualno OG sada Ogulin

Korisnik doma prestrašio prolaznice, stigla isprika ravnateljice

Prema svjedočenju dviju čitateljica OGportala, doznajemo da se ovih dana u blizini ogulinske bolnice i u naselju Vijenac Ive Marinkovića pojavljuje čovjek neadekvatnog ponašanja, koji  prepada prolaznike.

“Nas dvije smo išle iz trgovine i u blizini “Rakete” prišao nam je  muškarac, nešto je pokušavao reći, a onda  mi je dohvatio torbu i u njoj zagasio cigaretu” uzrujano nam je ispričala naša čitateljica i  uspjela doznati da je riječ o korisniku Doma Biskup Srećko Badurina, koji je u Ogulin stigao iz Rijeke. Navodno je riječ o gluhonijemoj osobi. Policiji slučaj nisu prijavile, ali strahuju da bi se nešto slično moglo ponoviti.

Na osnovu izjave jednog drugog čitatelja da Dom za stare i nemoćne Biskup Srećko Badurina u ove prohladne dane nema grijanja, poželjeli smo doznati što se tamo događa.

Tako saznajemo da je od nedavno funkciju ravnateljice Doma preuzela Nataša Vučković Ivošević. Ona se odmah odazvala i posjetila OGportal, gdje nam je potvrdila da grijanja nije bilo 5 dana, iz opravdano tehničkog razloga. Naime, bolnica je obavljala velik posao na kompletnim instalacijama i stoga je došlo do kašnjenja u grijanju.

Vezano uz slučaj njihova korisnika , Nataša Vučković Ivošević ističe:
“Meni je jako žao zbog toga što se dogodilo. Koristim priliku da im se javno ispričam. Istina je da imamo korisnika doma  iz Rijeke, mladića sa teškom dijagnozom bolesti, koji se do sada ponašao adekvatno.  U naš je dom smješten zbog potrebe da bude u blizini bolnice, jer mu je nužno liječenje. U našem domu on je vrlo kratko i vjerujemo da će se prilagoditi okruženju u kojem trenutno živi, jer je to sve za njega vrlo stresno. Više ćemo pozornosti posvetiti njegovoj socijalizaciji i adaptaciji, te vjerujemo da se slični događaji neće ponoviti. Također molimo građane, u koliko primijete mladića s poteškoćama u govoru, da se obrate meni osobno”-kaže Nataša Vučković Ivošević.