Aktualno Sport

Tin Srbić nakon čuda u Montrealu: ‘Sve mi je kao u magli…’

VIDEO SJAJNE VJEŽBE KOJA JE HRVATSKOJ DONIJELA POVIJESNO ZLATO Tin Srbić nakon čuda u Montrealu: ‘Sve mi je kao u magli…’

a svom prvom Svjetskom prvenstvu mladi hrvatski reprezentativac u velikom finalu preče očitao lekciju svima i osvojio svjetski naslov, prvo hrvatsko svjetsko zlato u povijesti ostavivši iza sebe i velikog Zonderlanda

Tin Srbić je prvak svijeta na preči! Na kraljevskoj gimnastičkoj spravi! Zvuči ludo, zvuči nevjerojatno, ali dogodilo se sinoć u dalekom Montrealu nešto iza 22 sata po hrvatskom vremenu. Na svom prvom Svjetskom prvenstvu u karijeri ovaj čudesni 21-godišnjak iz Zagreba očitao je lekciju svijetu i sa 14,433 boda ostavio iza sebe jednog od najvećih prečaša svih vremena, na kraju srebrnog Nizozemca Epkea Zonderlanda (14,233).

– On je uzor svima nama prečašima i stvarno je ogromna čast što mogu biti s njim u finalu – rekao je Tin u subotu, a onda samo dan kasnije hladan k’o špricer prošao pored tog istog letećeg nizozemskog doktora koji je u tom trenutku držao vodstvo, popeo se na preču i odradio posao.

I to kakav posao. Kraljevski.

– Presretan sam. I iskreno, zbunjen. Jako zbunjen – priznalo je naše zlatno čudo.

– Sad sam stranim novinarima morao dati milijun intervjua. Nemam pojma što sam im pričao, jer ni ne znam što se dogodilo.
https://www.youtube.com/watch?v=xfQcvYFa5oM
Prvak si svijeta, Tin. To se dogodilo.

– Morat ću prespavati prvo da shvatim što se upravo dogodilo. Kao u magli mi je sve.

Ni sam nije mogao vjerovati kad je stao na vrh postolja i slušao Lijepu našu. S njegove desne strane stajao je uzor Zonderland, olimpijski pobjednik, svjetski, europski, što god poželite, najveći. S lijeve drugi Nizozemac, brončani Bart Deurloo. A na vrhu svijeta on. Apsolutno konkurentni Tin. Apsolutno zlatni.

– Nadao se jesam da ću biti dobar, čak sam se nadao i medalji, pogotovo nakon 3. mjesta u kvalifikacijama, ali zlato… Kad sam doskočio, bio sam lud od sreće jer sam odradio svoj maksimum. Mislio sam ‘ovo može biti dovoljno za broncu’, ali kad sam vidio da je zlato… Ovo je baš prava nagrada za sve ove godine u gimnastici. (jutarnji.hr)