Aktualno Županija

Nemam neki životopis, ali ak’ može blagajnik iz Inkasatora…

N. Badovinac se četiri puta javio na natječaj za direktora gradske tvrtke: Nemam neki životopis, ali ak’ može blagajnik iz Inkasatora…
– Poznato je da su javni natječaji u gradu Karlovcu samo predstava za javnost, no ja bih zaista želio da se javi netko s pravim referencama, stručnjak sa životopisom koji nitko neće moći osporiti, rekao je Nikola Badovinac, gorljivi kritičar gradske vlasti koji na prošlim izborima pod okriljem HNS-a nije uspio ući u Gradsko vijeće. Nakon što je njegova stranka ušla u koaliciju s HDZ-om, Nikola je ostao dosljedan i izašao iz HNS-a. Sad se bavi političkim aktivizmom i ovo je, kaže nam, jedan od načina da ukaže na neke stvari.

Ako može blagajnik…

– Javio sam se na javne natječaje za direktora Hrvatskog radio Karlovca, pa za Zelenilo, Županijsku upravu za ceste i sada za Čistoću. Nemam neki životopis da mi možda mogao ugroziti druge kandidate, ali ako direktor Radija može postati blagajnik u Inkasatoru, zašto ne bih i ja koji se bavim čeličnim konstrukcijama, šali se Nikola. Tada su se, podsjetimo, na natječaj javili i ljudi iz medijske struke, no pored kandidata sa “plavom knjižicom”, kaže Badovinac, nitko nema šanse.

Nakon što je Nadzorni odbor za direktoricu Čistoće izabrao pravnicu Josipu Škrtić Pucarević, za koju se već duže vrijeme znalo da će to i postati, Badovinac je kao jedini protukandidat samo ustvrdio kako mu je “žao što ni ovdje bar nisu napravili lijepu predstavu”. (kaportal.hr)