Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen dan Gimnazije Bernardina Frankopana

Javnom priredbom obilježen je Dan škole u Gimnaziji Bernardina Frankopana. Na proslavi 98 godina postojanja Gimnazije okupili su se predstavnici lokalne zajednice, roditelja i učenika, te djelatnici škole i umirovljeni profesori.
Tema ovogodišnje svečanosti je tradicija i povratak u djetinjstvo u koje su nas vratili učenici svojim literarnim, dramskim i vokalno-instrumentalnim izvedbama. Ravnateljica Sanja Dubić je istaknula kako je obrazovanje za mnoge u nekim prošlim vremenima bio jedini izlaz iz bijede i siromaštva. Naglasila je kako se i obrazovanje mora mijenjati u skladu s vremenom  te da sada dolazi vrijeme ideja u kojem je najvažnija inovativnost i kreativnost. Zato se u  Gimnaziji Bernardina sve više uvodi  informacijsko-komunikacijska tehnologiju u nastavu, prilagođava se potrebama svojih učenika, promiču se vrijednosti obrazovanja za sve, poduzetništva  i održivog razvoja.
Učenici su predstavili neke od najvažnijih projekata koji su se realizirali prošle školske godine, a ravnateljica je najavila nove projekte i aktivnosti.  Najuspješniji učenici na županijskim i državnim natjecanjima su pohvaljeni i prigodno nagrađeni kao i djelatnici Škole koji su svojim predanim radom pet, deset i više godina doprinijeli uspjehu učenika i škole. Posebna zahvala je upućena umirovljenim profesoricama Mirici Zorić i Radojki Mirić, te djelatnici Mariji Puškarić.
Nakon završetka svečanog dijela gosti i domaćini su nastavili druženje uz prigodan domjenak.