Aktualno Sport

Održano pojedinačno prvenstvo Karlovačke županije u stolnom tenisu

Jučer je u Karlovcu u sportskoj dvorani Mladost održano pojedinačno prvenstvo na nivou Karlovačke županije i to u 8 kategorija za mlađe uzraste. Organizator tog prvenstva je Stolnoteniski klub Karlovac 2013, dok je pokrovitelj bio Stolnoteniski savez Karlovačke županije. Ovo prvenstvo je inače predviđeno kalendarom natjecanja Stolnoteniskog saveza za sezonu 2017/18. godinu. Ukupno je sudjelovalo 38 stolnotenisačica i stolnotenisača s područja naše županije, od toga 10 iz STK Kleka. U kategoriji klinceza nastupile su Jana Bertović i Ema Stipetić, kod najmlađih kadetkinja Marija Blašković. U kategoriji najmlađih kadeta nastupio je Antonio Kolić i Mateo Luketić, za mlađe kadete igrali su Filip Dubić, Josip Miletić i Marin Umiljenović, a u grupi kadeta igrali su Jurica Miletić i Matej Stipetić koji su bili raspoređeni po skupinama. Igrao je svatko sa svakim, a poslije sistemom na ispadanje.

Evo rezultata po kategorijama.

U kategoriji klinceza:
1. Ema Stipetić iz STK Kleka,
2. Klara Salopek iz STK Aquaestil,
3. Jana Živčić iz STK Aquaestila

U kategoriji najmlađih kadetkinja:
1. Marija Blašković iz STK Kleka,
2. Uma Rudan iz STK Duga Resa,
3. Valentina Perković iz STK Aquaestila.

U kategoriji najmlađih kadeta:
1. Mateo Luketić iz STK Kleka
2. Leon Benković iz SD Vrhovac iz Ozlja,
3. Lovro Košutić iz STK Karlovac 2013.
U kategoriji mlađih kadeta:
1. Filip Dubić iz STK Kleka,
2. Gora Hari Rudan iz STK Duga Resa,
3. Josip Miletić iz STK Kleka

U kategoriji kadeta:
1. Tomislav Peraković iz STK Aquaestila,
2. Jurica Miletić iz STK Kleka,
3. Toni Škrtić iz STK Duga Resa

Najviše znanja i vještine na ovom prvenstvu pokazali su mladi stolnotenisači Kleka koji su u osam kategorija osvojili prva četiri mjesta, te jedno drugo i jedno treće mjesto što je veliki uspjeh kluba odmah nakon turnira u Zadru kada su također ostvarili velike rezultate.
Po završetku prvenstva najboljima u svim kategorijama od strane predsjednika Zajednice športova Karlovačke županije, Želimira Feitla i predsjednika Stolnoteniskog saveza Karlovačke županije, Vjekoslava Tumpe podijeljeni su pehari,a ostalim sudionicima medalje.
Evo najave nastupa stolnotenisačica i stolnotenisača Kleka za naredni vikend. U subotu stolnotenisačice u 2. kolu 1. HSTL – zapad putuju na Krk gdje igraju protiv favoriziranog stolnoteniskog kluba Malinska Dubašnica. Sljedeći vikend počinju igrati i stolnotenisači Kleka koji u 1. kolu 3. HSL- regija srednja Hrvatska nastupaju u Zaboku gdje igraju po novom sistemu natjecanja, turnirskom i to 4 susreta protiv STK Zabok III, STK Sveta Nedjelja-Novaki II, STK TIS i STK Zagorec iz Krapine.