Aktualno OG sada Ogulin

OTŠ-ovci na smotri na Krku

U nedjelju, 15. listopada, Obrtnička i tehnička škola Ogulin sudjelovala je na 26. Svehrvatskoj smotri “Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje” koja se u organizaciji Udruge “Lijepa naša” i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora održala u sportskoj dvorani Osnovne škole Malinska – Dubašnica na otoku Krku.
Na smotri je sudjelovalo pedesetak eko-škola te dječjih vrtića iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Udruge “Lijepa naša”, Ante Kutle, ​istaknuo je kako je na izložbenim  štandovima škola i vrtića  vidio veliko bogatstvo hrvatske zemlje, njenih plodova, njene kulture i tradicije. Iako za Hrvatsku kažu da je mala zemlja, ona upravo na ovakvim manifestacijama pokazuje svu svoju veličinu i raskoš kroz nošnje te autohtone gastronomske specijalitete.
Iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin na smotri su sudjelovali maturanti: Valentina Blašković, Laura Cindrić i Marino Šegan u pratnji profesorica  Vesne Žilić Vrbanić i Sanje Trbović, te ravnateljice Zrinke Ceranić-Jurković. Zajedničkim “snagama” predstavili su naš grad, županiju kao i školu iz koje dolaze. Kako bi što vjerodostojnije prikazali sredinu iz koje dolaze, pripomogli su im svojim domaćim proizvodima ogulinski OPG-ovci koji su donirali raznolike proizvode.
Na ​svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i pojedinci bili podareni.  Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha te obradu zemlje, imaju za cilj očuvati običaje kao nerazdvojni dio nacionalne kulturne baštine.