Aktualno Županija

Počinje projekt pretvaranja Karlovca u “Smart City” s elektroničkom upravom – skup je i složen, a zove se DigitalKA

Karlovačka gradska uprava ima plan na koji će način grad Karlovac postati “pametni grad” – Smart City, s elektroničkom upravom, većom konkurentnosti i građanima uključenim u informacijsko društvo. Projekt je dug, složen i zahtijeva velika ulaganja, a zove se – DigitalKA.
Kako je rečeno na panel raspravi u gradskoj upravi, razvoj elektroničke komunikacijske infrastrukture jedan je od najvažnijih projekata u Gradu Karlovcu. Svoje su poslovne mogućnosti i usluge Gradu predstavili egionalni menadžeri tvrtke Hewlett Packard te njihovi poslovni partneri za područje integracije bežičnih i ostalih mrežnih rješenja, stručnjaci tvrtki IntegraGroup  i Clico SEE.
– Projekt Grada Karlovca pod nazivom DigitalKA usmjeren je ka razvoju elektroničke komunikacijske mreže i pratećih platformi i aplikacija s ciljem omogućavanja korištenja e-usluga građanima, institucijama, posjetiteljima i poslovnom sektoru. U panel raspravi s predstavnicima Grada, pojedinih gradskih tvrtki i ustanova te Razvojne agencije KARLA razmatrana su potencijalna tehnološka rješenja te sagledane realne mogućnosti i prioriteti unutar vrlo ambicioznog projekta stvaranja Karlovca pametnim gradom (Smart City), kažu u gradskoj upravi.
Kako navode, projekt DigitalKA ustvari materijalizira razvojnu viziju Grada Karlovca kroz nužnu transformaciju gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova u suvremenu, elektroničku upravu za povećanje konkurentnosti i uključenje svojih građana u informacijsko društvo.
Ovaj je pristup, zaključeno je, skoro jednako važan kao i pristup električnoj mreži ili vodovodnoj infrastrukturi.(KAportal)