Aktualno Županija

Bespovratne potpore za projekte u turizmu

Karlovačka županija i ove godine, sukladno Programu unapređenja turizma kroz dodjelu bespovratnih potpora za projekte u turizmu u Karlovačkoj županiji u 2017. godini, a temeljem raspisanog Javnog poziva, dodjeljuje bespovratna sredstva za razvoj i unapređenje turističke infrastrukture, razvoj novih turističkih proizvoda i unapređivanje turističke ponude destinacije te održavanje turističkih manifestacija.
Korisnici bespovratnih novčanih sredstava (potpora) su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti); OPG-i (obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge) te fizičke osobe – privatni iznajmljivači; svi sa sjedištem na području Karlovačke županije, a turistički projekti za koje se traže potpore također se moraju ostvarivati na području Karlovačke županije.
Ove godine od 13 prijavljenih projekata, svim uvjetima udovoljilo je 10 prijavitelja, te će se s njima sklopiti ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u turizmu. Prijavitelji su iz raznih dijelova županije te svojim projektima potiču daljnji razvoj turizma u svojim sredinama.
Tako će ugovore s Karlovačkom županijom potpisati OPG Podrebarac iz Žakanja, „AQUA 2“ d.o.o. iz Cerovca Barilovačkog; Ljerka Vuković iz Ogulina; OPG Ankica Čulig iz Vrhovca; OPG Brigite Čubrić iz Rakovice; Nada Fanjak iz Belajskih Poljica; Svetislav Ličina iz Vukmaničkog Cerovca; Marijan Krašović iz Karlovca; Romana Leskar iz Gornjeg Zvečaja te Darko Vrbanek iz Obreža Vivodinskog.
Ukupna će za projekte u turizmu u 2017. godini Karlovačka županija iz svog proračuna izdvojiti 306.338,05 kn bespovratnih sredstava.
Potpisivanje ugovora održat će se sutra, 19. listopada, u Uredu župana Karlovačke županije, s početkom u 14 sati.