Aktualno OG sada Ogulin

Prostor za kotlovnicu predlaže rukovoditelj škole, a ne županija!

Nakon što smo jučer objavili informaciju o problemima Potjehove družine, koja je uredila prostor iza Prve osnovne škole, a koji bi se trebao pretvoriti u drvarnicu, dobili smo priopćenje zamjenice župana naše županije Vesne Hajsan Dolinar, koja u njemu navodi:
“Karlovačka županija ulaže iznimna sredstva u unapređenje pedagoškog standarda školskih ustanova kojima je osnivač.
Veliki dio decentraliziranih sredstava godišnje se troši na financiranje energenata, a koja bi u protivnom mogla biti usmjerena za unapređenje nastavnog procesa, opremanje specijaliziranih učionica i kabineta, digitalnu opremu i slično.
Prioritetni projekti Karlovačke županije su energetske obnove svih naših školskih zgrada, a time i prenamjene kotlovnica na jeftinije energente odnosno prelasci s lož ulja na biomasu.
Po načelu dobrog gospodara svaki čelnik naše institucije (u ovom slučaju ravnatelj škole) u suradnji s projektantom predlaže odgovarajuće prostore u svojoj školi u kojoj će biti smještena kotlovnica ili neki drugi sadržaj poštujući zakonske norme.
Ukoliko škola ne može naći mjesto za izgradnju moderne kotlovnice u okviru prostornih gabarita škole koji iznose više od 1.300,00 m2 pri čemu bi postigla značajne uštede, a učenicima bi uz konstantnu temperaturu standardom propisanu rad bio znatno ugodniji, projektna sredstva mogu biti usmjerena instituciji koja hvalevrijedan projekt neće stopirati zbog nemogućnosti iznalaženja prostora za proširenje kotlovnice.
S ovakvim oblikom prakse se nismo kao Županija do sada susretali obzirom da su prostorni uvjeti usuglašavani između projektanta i škole prije početka izrade projekata, naravno ako je ravnatelj uključen u investicije koje se u njegovoj ustanovi odrađuju.
Obzirom na naslov iz Vašeg članka, Karlovačka županija ne određuje prostor za kotlovnicu pri Prvoj osnovnoj školi Ogulin već ga treba predložiti sama ustanova odnosno rukovoditelj škole.
Karlovačka županija sa svim svojim djelatnicima stoji na usluzi kako u ovom slučaju, tako i svim svojim korisnicima, u funkciji što kvalitetnijeg i bržeg provođenja projekata”- navodi zamjenica župana  Vesna Hajsan Dolinar.