Aktualno Županija

Optužnice protiv čelnika klubova, redom HDZ-ovaca top tema Gradskog vijeća

Mandić tvrdi: “Odgovornost će brzo doći na svoje”

– Više od samih optužnica uznemirila nas je reakcija gradonačelnika da je o svemu upoznat i da treba pričekati pravorijek. I najgore: podijeljena je javnost, jedni smatraju da to nije ništa strašno jer je novac izvlačen za dobrobit sporta, čak i jedan od osumnjičenih u javnom prostoru priznaje da je to radio, mada je u istrazi odbacio takvu mogućnost, a drugi da je takvog kriminala, puno samo se zataškava. Kako je moguće da netko u udruzi, organizaciji podigne toliki keš i pravda ga? Imamo pravo sumnjati da toga ima još, samo što nisu pročešljane knjige. Da li je to posao u sferi povjerljivih ljudi koji za to bivaju nagrađeni, dobivaju neke pozicije? Stječe se takav dojam jer kada se radi o poliičkom vrhu nekog grada, onda moramo propitivati sve što je sumnjivo, kazala je Marija Bodrožić Zorić (NL Davora Petračića), na današnjoj sjednici Vijeća , nakon stanke koju je njihov klub zatražio radi konzultacija jer na sjednici nije predviđena bar informacija o optužnicama protiv pojedinaca i udruga optuženih za “pranje” oko dva milijuna kuna.

Već se raspravljalo o slučaju

Odgovarajući joj na opasku da je nezadovoljna izjavom koju je dao medijima, gradonačelnik Damir Mandić je kazao da se o tom slučaju, dok je bio u fazi istrage, u prošlom sazivu Vijeća razgovaralo kada se raspravljalo o izvješću o radu KŠZ-a.
– Stojim kod onoga što sam rekao: optužnica koja podignuta govori sve, govori dovoljno. Govori o onome što će sud presuditi ovako ili onako, nemam tome što dodati. Što se tiče odgovornosti svih koji su navedeni i odgovornosti Gradske uprave nemam dileme: nemam što dopuštati ili ne dopuštati, ne prihvaćam nikakve protuzakonite radnje, rekao je, između ostalog, Mandić.

Dodao je kako rečenica neka institucije rade svoj posao zvuči kao fraza, ali da nam preostaje vjerovati sustavu, u ovom slučaju pravosuđu.

Poštivanje procedure

– Što se tiče političke, osobne pa i pravosudne odgovornosti, vrlo brzo će doći na svoje, ne trebate brinuti da će proći puno vremena, kazao je Mandić

Na opetovano pitanje o odgovornosti, koje je na Aktualcu postavio Dubravko Golubić (SDP), pitajući i je li provedena interna istraga u Gradskoj upravi, te hoće li smijeniti gradskog direktora koji je među optuženima, rekao je da misli kako je ova službena istraga rekla tko je gdje bio i što je radio.

– Postoji momenat da je novac iz Grada išao prema KŠZ-u. Točno se zna gdje je završio, svaka kuna i ono što je Bodrožić dobro primjetila – radi se o nezakonitim postupcima koji se objašnajvaju nekakvim dobrim namjerama. Vjerujem da je istraga, odnosno, optužnica obuhvatila sve i da Gradska uprava nema što nadodati ili oduzeti. Što se tiče direktora Polića, njegova sudbina je poprilično jasna, u ovom trenutku bih pričekao konačnu odluku. Ne mislim da ćemo čekati ne znam koliko godina, narednih dana raspetljat ćemo to do kraja. Moram uvažavati činjenicu da postoje procedure i ja ću ih kao gradonačelnik poštovati koliko god to možda politički bilo oportuno, izjavio je Mandić. (kaportal.hr)