DND Ogulin na Smotri dječjeg stvaralaštva u Poreču

U Poreču je proteklog vikenda, pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece” održana 21. Smotra dječjeg stvaralaštva djece u Društvima Naša djeca, na kojoj je sudjelovalo preko 640 djece i voditelja iz 20 gradova cijele Hrvatske u kojima djeluju društva.

Smotra je prezentacija godišnjih rezultata dječjih kreativnih aktivnosti iz područja likovne, dramske, plesne i glazbene umjetnosti te tehničkih, informatičkih i ekoloških ativnosti za djecu.
Ove godine iz DND-a Ogulin prijavili smo za Smotru nastup mažoretkinja, monolog te izložbu na temu Bajkoviti Ogulin.
Izložba dječjih radova te program svečanog otvorenja Smotre održano je u petak na pozornici Kazališne dvorane Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a prezentacija aktivnosti djece održana je u subotu. U programu smo mogli pogledati 28 različitih nastupa, koji nisu natjecateljskog karaktera, ali kojeg procjenjuje stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i Eugen Vrzić likovni umjetnik.
Nastup naših mažoretkinja kadetskog tima te monolog, u dramskom izričaju, kojeg je izvela Gabrijela Ivanjko, oduševili su članove stručnog povjerenstva , koji su izrazili zadovoljstvo i pohvalili rad i trud naše djece i voditelja s napomenom da se vidimo i iduće godine.
Završna priredba Smotre održana je u nedjelju prijepodne, a osim nastupa domaćini su organizirali sastanak za voditelje i predsjednike Društava, a za djecu kreativnu radinicu izrade istarske etno lutke te turistički obilazak lijepog Poreča.
Više o samoj Smotri sa fotografijama pogledajte na stranicama Društva Naša djeca Ogulin. (Lj. Kaurić)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.