Aktualno Sport

Zlatko Dalić uoči rođendana stigao na okršaj Hrvata, a najveća enigma ostala ‘skrivena’ na klupi

POČELA MOBILIZACIJA VATRENIH ZA UTAKMICU GODINE Zlatko Dalić uoči rođendana stigao na okršaj Hrvata, a najveća enigma ostala ‘skrivena’ na klupi
Izbornik Zlatko Dalić ovaj je tjedan u prvom redu posvetio Italiji, u utorak je navečer bio na utakmici Intera i Sampodrije. Očekivano na djelu nije vidio Marcela Brozovića, no neočekivano ni Ivana Strinića, kojeg je trener poštedio zbog laganog istegnuća mišića, ali već za vikend će opet biti u sastavu, nije ga htio preopteretiti s dva nastupa u jednom tjednu. Dalić je nakon utakmice razgovarao sa Strinićem, Perišićem i Brozovićem te se složio s trenerom Sampdorije jer je i njemu važno da Strinić dođe zdrav na okupljanje reprezentacije.
Zato se mogao uvjeriti da Ivan Perišić za Inter igra vrlo dobro, imao je asistenciju, zatresao vratnicu i gredu… No, Perišićeve kvalitete se znaju, sad ga samo treba dočekati da ih iskazuje ponovno i na utakmicama nacionalne vrste. Nema boljeg trenutka nego što je Grčka. Izbornik je najavio da će u Italiji obići što više igrača bude mogao.
Zlatko Dalić sav je u dodatnim kvalifikacijama, pogotovo što je okupljanje za desetak dana, ali danas 26. listopada vjerojatno će ipak barem kratko proslaviti jer ima 51. rođendan. Ne treba ni sumnjati koja mu je najveća želja, ako i 52. dočeka kao izbornik Hrvatske, tada je uspio! U najvažnije, odvesti Vatrene u Rusiju.

Dalić je rođen u Livnu, u Hajduk je stigao sa 17 godina, još u doba Jugoslavije igrao je i za Budućnost iz Podgorice i Velež, boravio na posudbi u Dinamu iz Vinkovaca, današnjoj Cibaliji. da bi pravu afirmaciju stekao u varaždinskom Varteksu, za koji je ostao posebno vezan. Zato za sebe kaže da je ponosni Livnjak i Varaždinac. Ovo nije trenutak za velika slavlja, no nakon Grčke u Ateni, bit će dovoljno vremena. Bude li tada pravog povoda. Dalić je još ne tako davno slovio za mladog trenera, ali skupio je već poprilično iskustva, nogometnog i životnog. Itekako će mu trebati. (jutarnji.hr)