U Nacionalnom svetištu sv. Josipa mladi katolici imali svoju “Holywin” predstavu

Mladi karlovački katolici i četvrtu godinu zaredom organizirali su predstavu povodom povodom Holywina koji se održava dan uoči svetkovine Svih Svetih.

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa Prikazali su muške i ženske osobine i razlike kroz likove poznatih Biblijskih parova poput Jakova i Rahele, Boaza i Rute, kralja Davida i Bat-Šebe, Zaharije i Elizabete, Judite i Holoferna, te Josipa i Marije. Na taj način su, javljaju iz svetišta, pokazali bogatstvo koje se krije u različitostima između muškarca i žene, ali i onu jedinstvenost obitelji povezane s Bogom što se najbolje vidjelo na primjeru Svete obitelji.

Između činova zbor mladih predvođen vjeroučiteljem Matijom Milošićem pridonio je pjesmom duhovnoj i slavljeničkoj atmosferi. Posebno treba istaknuti da su mladi, uz organizaciju i koordinaciju studentice Lorene Kasunić, sami izradili scenografiju, uvježbali plesne korake i snimili filmske isječke uz vrlo malo novčanih sredstava, ali su uloživši mnogo slobodnog vremena i velikom požrtvovnošću uspjeli izmamiti osmijeh i prenijeti poruku svima prisutnima koji su to često nagradili aplauzom.

Prije predstave u sklopu Holywina slavljena je sveta misa u Nacionalnom svetištu, a predvodio ju je preč. Anđelko Katanec, povjerenik za Pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije i negdašnji kapelan u Svetištu. Koncelebrirali su vlč. Dragutin Goričanec, povjerenik za Pastoral osoba s posebnim potrebama i vlč. Vlado Mikšić, supsidiar u Svetištu, a liturgijsko slavlje pjesmom je obogatio zbor mladih „Hilarus“ iz Župe Bezgrešnog začeća BDM iz Zagreba.

U prigodnoj propovijedi preč. Anđelko Katanec istaknuo je kako u katoličkom kalendaru ima malo bračnih parova koji su uzdignuti na čast svetosti što ne znači da ne postoje svete obitelji, odnosno možda postoje i u našem susjedstvu ili među našim prijateljima.

Proslavi Holywina kasnije se pridružio i mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, i na kraju predstave zahvalio mladima na trudu i odličnoj predstavi.(KAportal)

Facebook Comments