Aktualno Županija

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama održano je u utorak 31. listopada u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU (Miramarska 22). Potpisivanju je nazočila zamjenica župana dr. sc. Vesna Hajsan-Dolinar.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz potporu projektima koji se odnose na ulaganje u izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje školskih objekata, a koji se u ovom programskom razdoblju ne mogu financirati iz Europskih fondova. Karlovačkoj županiji odobreno je sufinanciranje krovišta za OŠ Vojnić i OŠ Josipdol u ukupnom iznosu od 700.000,00 kn.
Ugovorima su županijama i gradovima dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 42 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u 47 objekata osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. ZAmjenica župana dr.sc. Vesna Hajsna-Dolinar na potpisivanju Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama. (kazup.hr)