Aktualno OG sada Ogulin

Lovci proslavili blagdan Sv. Huberta

Proslavu blagdana „Sv. Huberta“ održana je sinoć u organizaciji Lovačkog društva  „Klek“ Ogulin, Lovačkog društva  „Srnjak“ Zagorje i  Lovačke udruge  „Jelen“ Mala Kapela.  Sveta misa za sve pokojne lovce služena je   u župnoj crkvi „Sv. Jurja“ u Zagorju, a predvodio ju je ogulinski župnik Josip Štefančić uz koncelebraciju fra Petra Grubišića.
Poslije svaete mise održano je druženje u prostorijama DVD-a Zagorje.
Predsjednik LD-a „Srnjak“ Zagorje Zdravko Bertović , predsjednik Lovačkog  društva “Klek” Ogulin Elvis Vučić i predsjednik Lovačke udruge “Jelen” Dražen Vučić,   uputili su pozdrave nazočnima, kojih je bilo oko 150! Među njima su bili i članovi  Lovačkog društva “Kuna” iz Drežnice, a suradnja će, vjeruju svi, biti  nastavljena i dalje.
Ovom prigodom lovačka su priznanja uručena Ivici Grdiću i Milanu Vorkapiću, a posebno su istaknuta još dva lovca, Mate Biondić i Roko Jurašić, koji imaju čak 50 godina lovačkog staža!
Nakon što im je čestitao njihov dan, blagdan Sv. Huberta, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović na dar je dobio lovačku početnicu i knjigu o lovstvu, pa će možda i on uskoro postati lovac. Nakon blagoslova Josip Štefančića prionulo se, naravno, na lovački gulaš i odojak, a sve je “začinjeno” zabavom uz harmonikaše. Na kraju, zahvaljujemo lovcima na gostoprimstvu i odličnoj dosadašnjoj suradnji, te s nadom da ćemo tako i nastaviti, želimo dobru kob.