Aktualno Županija

Sudski epilog velike tragedije kod Generalskog Stola – počelo suđenje vlč. Željku Kutenu zbog pogibije 18-mjesečnog djeteta

Sud Karlovac
Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje velečasnom Željku Kutenu, zbog utapanja djeteta u šahtu u dvorištu župnog dvora u Gorincima u općini Generalski Stol.
Dijete upalo u šaht
Ovo je, naime, sudski epilog velike tragedije koja se dogodila 2. veljače prošle godine kad je smrtno stradalo 18-mjesečno dijete. Ono je zajedno s obitelji živjelo u Župnom dvoru u Gorincima, te nesretnim slučajem upalo u betonski šaht koji je bio ispunjen vodom i vapnom te u njemu smrtno stradalo.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu vlč. Kutena tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer, navodi se, nije osigurao mjesto na kojem se dogodila nesreća, odnosno šaht nije bio propisno i sigurno zatvoren. U Županijskom državnom odvjetništvu smatraju da je optuženi smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta.
Ne osjeća se krivim
Na izjašnjavanju o krivnji pred Sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Sanda Janković, vlč. Kuten rekao je da se ne smatra krivim, dok je dokazni postupak nastavljen ispitivanjem svjedoka. Optuženi će obranu iznijeti na kraju postupka. Podsjetimo, prvotno je zbog toga što je malodobnu djecu puštala bez nadzora bila osumnjičena i majka (32), no Županijsko državno odvjetništvo je odustalo od procesuiranja. U sklopu župnog dvora uređen je dom za stare i nemoćne, gdje župnik brine o nekoliko starijih osoba koje nemaju primanja da plate klasičan dom, a ne bi mogle živjeti samostalno. Tako je stjecajem okolnosti ovdje došla živjeti i mlada obitelj s djecom. (KAportal)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal