Aktualno Županija

Susret likovnih stvaralaca

Marija Fićurin

Hrvatski sabor kulture organizirao je u Karlovcu 33. susret likovnih stvaralaca, u suradnji s karlovačkim Gradskim muzejem i Zajednicom amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Susret je okupio najbolje hrvatske likovne udruge i stvaratelje, koji su putem natječaja Hrvatskog sabora kulture održali izložbu svojih radova u Galeriji “Vjekoslav Karas”. Najbolji likovni stvaratelji tako su u subotu, 4. studenog, na završetku susreta i prigodne izložbe nagrađeni od strane organizatora.
U Prosudbenom povjerenstvu bili su akademski slikari Tomislav Buntak i Aleksandra Goreta te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler, koji su izabrali tri najbolja rada.
Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2017., dobila je Marija Grabar iz Udruge željezničara slikara “Plavo svjetlo” za djelo “Zimske radosti”. Nagradu za najuspješnije djelo mladog autora 2017., zaslužila je šesnaestogodišnja Gabrijela Prpić iz Udruge likovnih autora Karlovac – ULAK za djelo “Buketa”, a nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017., primila je Likovna udruga “Emanuel Vidović” iz Splita.
Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, program su sufinancirali Karlovačka županija i Grad Karlovac, a svojim su ga nastupom oplemenile članice Vokalna skupine Karlovčanke. U ime Karlovačke županije i župana Damira Jelića skup je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić.(kazup)

Posljednje objavljeno

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal