Crna statistika: Troje mrtvih na cestama u listopadu, najčešći uzrok prometnih nesreća brzina

U odnosu na rujan, protekli listopad je donio manji broj prometnih nesreća no ostat će zapamćen po velikoj tragediji u Tomašnici, gdje su u slijetanju u rijeku Dobru poginula dvojica mladića te još jednom smrtnom stradavanju i to traktorista kod Krnjaka.

U svom redovnom izvješću o stanju sigurnosti, PU karlovačka navodi da se u listopadu dogodilo 95 prometnih nesreća, od tog broja najviše na državnoj cesti D-1, njih 12.

– Na autocesti A-1 dogodilo se šest prometnih nesreća na državnoj cesti D-6 pet prometnih nesreća, dok su na državnoj cesti D-3 evidentirane četiri prometne nesreće. Ujedno, evidentirana je 31 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 62 prometne nesreće s materijalnom štetom, kažu u policiji.

U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovalo je 127 sudionika, a 14 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Kao i prethodnih mjeseci najčešći uzrok prometnih nesreća je brzina neprimjerena uvjetima, dok je najviše slijetanja s ceste. (kaportal.hr)

 

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.