Aktualno OG sada Ogulin

Sporazum “Zaštita od poplava grada Ogulina” najbolji je primjer dobre suradnje lokalnih i državnih institucija!

Sporazum o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“ potpisan je danas u Gradskoj  vijećnici Grada Ogulina.
U nazočnosti domaćina gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića i njegovih suradnika, troje saborskih zastupnika iz naše izborne jedinice Davora Ivu Stiera, Marije Jelkovac i Tomislava Klarića, te direktora tvrtki i ustanova naše županije, Sporazum su potpisali župan Karlovačke županije Damir Jelić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktorica Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS Marija Tufeković , direktor ŽUC-a Stjepan Turković, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA Viktor Šegrt, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Karlovac Vladimir Bauer i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin Josip Zorko.
Sporazumom je regulirano angažiranje pravnika iz sustava Karlovačke županije, te županijskih ustanova i tvrtki u radu na poslovima imovinsko-pravnih odnosa u projektu „Zaštite od poplava grada Ogulina“, a u cilju ubrzanja postupaka i brže realizacije projekta.
Gradonačelnik Domitrović uputio je riječi zahvale na ovoj inicijativi, u ime svih građana, posebno onih poplavljenih. Projekt je u visokoj fazi izvedljivosti i došlo je do vrlo kvalitetne suradnje lokalne i državne razine, naglasio je Domitrović, koji se nada da će se ovakav način  koristiti u cijeloj državi, gdje god zatreba.
Ovom prigodom i župan Damir Jelić zahvalio je svima na angažmanu, te naglasio kako bez Hrvatskih voda i ministra Tomislava Ćorića ovo ne bi moglo zaživjeti. Ostalo je za riješiti još oko 300 čestica, što će učiniti Hrvatske vode i pet timova po dva pravnika. Sve u cilju obrane Ogulina i Karlovca od poplava, koji će također ponuditi ozbiljnu ekipu. Interes je da što brže krene “prva lopata” i nada se da će zajedništvo Grada, županije, Hrvatskih voda, Vlade i Sabora RH osigrati jednu pravu utakmicu, nakon više od 17 godina!
Zoran Đuroković naglasio je kako će projekt zaštite Ogulina od poplave koštati oko 15 milijuna eura, od čega će se 80 posto povući iz sredstava Eurospke unije. Hrvatske vode osigurat će 20-ak milijuna kuna za rješavanje imovinsko pravnih odnosa, u čemu nesebično pomaže županija sa svojih 5 timova, a u sklopu projekta očistit će se i Đulin ponor.
Dr. Ivo Stier podržao je ovakav način suradnje, istaknuvši ga kao dobar,  koji treba slijediti i čestitao svima koji rade u korist grada i županije.
Jedna od članica tima Silvana Magdić spremna je, kazala je, dati sve od sebe kako bi se zajedničkim snagama uspješno posao priveo kraju, na zadovoljstvo sadašnjih i budućih generacija.
Osmijeh nisu krili potpisnici svi potpisnici Sporazuma, a gradonačelnik Domitrović je na kraju poručio kako će sigurno najzadovoljniji ipak biti – njegovi Ogulinci.