Aktualno OG sada Ogulin

“Deset zapovijedi” Damira Jelića

Sinoć je, nakon svete mise koju je u župnoj crkvi Sv. Križa služio mons. Antun Sente, održana  promocija  knjige autora Damira Jelića “Deset zapovijedi”. Promocija je održana u Pučkom otvorenom učilištu. Damir  Jelić je izdao dvije knjige simboličnih naziva Prva je “Oče naš”, koju je predstavio u ožujku 2014. godine, a na kojoj je radio čak četiri godine.
Druga knjiga  nosi naziv “Deset zapovijedi”.

U ovoj bogato ilustriranoj knjizi bivši gradonačelnik Karlovca i sadašnji župan Damir  Jelić promišlja o Bogu i njegovih “10 zapovijedi”, a kako je rečeno u uvodnom govoru, ovo je knjiga koju vrijedi imati u rukama i domovima.  Predgovor je napisao pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, a autoru knjige fotografije je ustupilo deset karlovačkih profesionalnih i amaterskih fotografa. Sve ih je okupio i to posložio grafički urednik Zvonimir Gerber.

“Knjiga je vlasništvo katoličke crkve, nacionalnog svetišta, a po Biblijskoj maksimi koja kaže: pošto si dobio, poto i dijeli, ako si dobio besplatno, onda i dijeli besplatno. Ja ne bih htio da ovo bude vezano uz bilo što materijalno”- izjavio je na predstavljanju knjige Damir Jelić.

Na predstavljanju knjige bili su gradski čelnici, ogulinski župnik Josip Štefančić, te mnogi zainteresirani građani.