Aktualno OG sada Ogulin

U Jasenku osnovana Udruga iznajmljivača Bjelolasica

Sinoć je u Jasenku, u nazočnosti brojnih članova i gostiju, osnovana Udruga  iznajmljivača Bjelolasica. U ime inicijativnog odbora nazočne je pozdravila Laura Nazor, Dalmatinka koja je svoj drugi dom, zajedno sa suprugom, stvorila upravo na Bjelolasici. Okupivši oko sebe nekolicinu prijatelja, iznajmljivača i mještana, željela je da se stvori udruga koja će ih sve zajedno povezati, te da će svi pozvani prepoznati važnost  ovakvog udruživanja građana,  kako bi se Bjelolasici vratio stari sjaj.

Nakon donošenja odluke o osnivanju i usvajanja Statuta udruge, Laura Nazor izabrana je za predsjednicu,  potpredsjednik je Božo Skorup, a tajnica  Biljana Mamula. U Izvršnom odboru udruge još će biti Gordana Kobol Nikolić, Damir Gotvald, Sanja Kosanović, Anto Antičević i Branimir Vučković.

Neki od članova ovim izborom nisu bili zadovoljni, pa su u Izvršni odbor predložili Milana Rodića i Nenada Vukadinovića, no Rodić je, za razliku od Vukadinovića,  to odbio uz napomenu kako ne želi da netko sada opstruira rad skupštine. Smatra da će svi predloženi kandidati dobro obavljati svoje zadatke. Očito uvrijeđen, povukao se i Vukadinović, pa je skupština nastavljena s radom.

Osnivanje udruge pozdravili su  gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, koji su u Jasenak došli u pratnji svih troje zamjenika gradonačelnika, Ivane Salopek Šumonja, Daniela Vukelje i Nevena Ivoševića, te pojedini gradski i županijski vijećnici, skijaši, GSS-ovci, predstavnici policije i Turističke zajednice. Time su pokazali da  su zainteresirani nza vraćanje starog sjaja Bjelolasici i obećali potporu grada u realizaciji njihovih aktivnosti. To će će svakako pripomoći i Natalia Zielinska, koja je istaknula kako već ima model i konkretna rješenja, a s obzirom na njene projekte prema Eurospkoj uniji koji su već realizirani,  realno je očekivati da će pomoći i ovoj najmlađoj udruzi na području našeg grada.

Udruga trenutno ima 54 člana, a svi koji žele mogu se učlaniti i svojim radom doprinijeti u daljnjem radu udruge.