Aktualno OG sada Ogulin

Počeo Europski tjedan vještina

Kao što smo već pisali, Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održava se na razini Europske unije u periodu od 20. do 24. studenoga 2017. godine s ciljem predstavljanja brojnih mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje mladih ljudi, ali i odraslih kako bi otkrili svoje talente i razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice i budućnosti.
Republika Hrvatska je na prošlogodišnjem, ujedno prvom, Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju zauzela treće mjesto na području Europske unije po broju organiziranih događanja u navedenom tjednu. Stoga se ove godine i Obrtnička i tehnička škola Ogulin aktivno uključuje i organiziranim aktivnostima dat će doprinos Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o mogućnostima i važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i njegovoj promociji kao prvom izboru u odabiru karijere.
U Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin odlučili su se za vrlo konkretne aktivnosti, odnosno radionice koje će svima zainteresiranima pokazati praktični pristup u određenoj disciplini.
Tako je jučer počelo, a danas se nastavlja,  besplatno šišanje u frizerskom praktikumu u prostorima škole, a u srijedu  22. studenoga 2017. u Parku kralja Tomislava, pored župne crkve Sv. križa,  održat će se niz  radionica.