Aktualno OG sada Ogulin

260 dana zarobljeništva

Jučer je u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić te u Gimnaziji Bernardina Frankopana bio Marijan Gubina, autor knjige “260 dana”. U školama je za učenike 7.ih i 8.ih razreda te za gimnazijalce ispričao svoju životnu priču te sve potaknuo na razmišljanje o ljubavi i širenju ideje mira u svijetu.
Marijan Gubina je kao dječak proveo 260 dana u zarobljeništvu, u selu pokraj Vukovara o čemu je i napisao knjigu pod naslovom !260 dana”. Svoju tragičnu priču ispričanu u knjizi, podijelio je sa ogulinskim učenicima svjedočeći vlastitim gorkim iskustvima o tragičnoj povijesti Hrvatske u Domovinskom ratu. Gubina je odlikovan Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Uz brojna domaća i međunarodna priznanja, koje je primio proteklih godina za doprinos razvoju naprednog, socijalno osvještenog i tolerantnog društva, Gubina je zaslužan i za provedbu brojnih projekata i humanitarnih akcija.

Marijan Gubina je u studenom 2011. godine gostovao kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u 2” pa ako emisiju niste tada imali priliko pogledati, pogledajte je, svakako, sada.