Aktualno OG sada Ogulin

Dinamična i sadržajna srijeda prije podne

Srijeda je, sama po sebi, u Ogulinu nešto dinamičniji dan, prije svega zbog održavanja gradske tržnice. Taj veći broj ljudi srijedom na ogulinskim ulicama, idealna je prilika da različite udruge, ustanove, istitucije ili društva prezentiraju svoje djelovanje, radove ili aktivnosti. Tako je bilo i ove srijede. Krenimo u pregled.

Jagor je novi projekt humanitarne udruge Oda prijateljstvu koja je organizaciju pokrenula po uzoru na mnoge dječje festivale kojima se promoviraju dječji glazbeni talenti. Bitno je naglasiti kako ovaj festival, kao i sve druge akcije Udruge Oda prijateljstvu, ima humanitarni karakter, a sav prihod od prodanih ulaznica donirat će se kao pomoć obiteljima za liječenje bolesne djece s ogulinskog područja, Luke (5) i Bojana (6). Prvo izdanje Jagora će se održati u nedjelju, 26. studenog 2017. godine i na njemu će nastupiti 19 mladih glazbenih nada. Danas su na svom štandu, na trgu kod golubice članovi udruge prodavali ulaznice i majice, prikupljajući i na taj način, pomoć za dječake.

 

Aktivistice Gradskog društva Crvenog križa Ogulin također su danas od 9 do 11 sati bile na svom štandu kod golubice s prezentacijom radova korisnika projekta Dnevni boravak za starije. Prezentacija se nastavlja svake srijede u isto vrijeme. Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionicama mogu doći u terminima, prijepodne od ponedjeljka do petka od 9 – 13 sati a poslije podne ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16 do 20 sati. Ujedno iz GDCK Ogulin podsjećaju da se 01. 12. održava redovna akcija darivanja krvi i to u vremenu od 13 do 18 sati, u prostorijama GDCK Ogulin, Stepinčeva 1.

 

 

U okviru Europskog tjedna vještina koji traje od 20.11 do 24.11. u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin odlučili su se za vrlo konkretne aktivnosti, odnosno radionice koje će svima zainteresiranima pokazati praktični pristup u određenoj disciplini.
Tako su organizirali besplatno šišanje u frizerskom praktikumu u prostorima škole, a danas su u Parku kralja Tomislava, pored župne crkve Sv. Križa, održali niz radionica.

 

Na trgu kod golubice, također od 9 do 11 sati bili su i članovi Udruge Avadhuta koji su za Ogulince pripremili 300 vegetarijanskih obroka u sklopu akcije “Ručak za sve”.

Riječ je o akciji  kojom se želi pomoći onima kojima je potrebna pomoć.

Ali ni to nije sve! 😉 Ogulince, točnije ogulinske škole danas je posjetila i Baka Mrazica sa svojom pratnjom. Stigla je iz Delnica promovirajući adventski program u Delnicama, pod nazivom Delnička adventska bajka. Snimili smo ih za vrijeme prijepodnevne kavice.