Aktualno Županija

Proračun Grada Karlovca trećim rebalansom ide dolje za 3 milijuna kuna – glavni razlog smanjenje poreza i prireza na dohodak

Odluče li u petak tako gradski vijećnici, karlovački proračun će biti smanjen za tri milijuna kuna i umjesto planiranih 267,4 iznositi 264,4 milijuna kuna.

Rebalansom je, između ostalog, predviđeno smanjenje prihoda od poreza i prireza na dohodak za 5,6 milijuna kuna, povećanje pomoći iz inozemstva i od subjekata unutar opće države za 1,9 milijuna, za 185.000 kuna smanjenje prihoda od imovine, ali za 359.106 kuna povećanje onih od administrativnih pristojbi i po posebnim propisima i za 104.100 kuna povećanje prihoda od prodaje proizvoda i robe, te pruženih usluga i prihodi od donacija.

Na rashodovnoj strani, pak, planirano je smanjenje rashoda poslovanja za 2,1 milijun kuna, onih za nabavu nefinancijske imovine za 900.000, dok su planirani izdaci za financijsku imovinu i otplate zajmova povećani za 25.000 kuna.

Inače, osim o trećem rebalansu ovogodišnjeg proračuna, vijećnici će raspravljati o još 25 točaka dnevnog reda, mahom izmjenama programa vezanih uz proračun, ali bi trebali donijeti i odluku o uređenju prometa na području Karlovca. Ona o naplati parkiranja, o kojoj je javna rasprava istovremeno provođena, nije na dnevnom redu. (kaportal.hr)