Aktualno OG sada Ogulin

Gostovanje DidgePriča u Plaškom!

U subotu 25.11.2017. (11-12 sati) u Plaški stižu Erika Katacic Kozic i Pupi Iva, razveseliti najmlađe i znatiželjne (i sve koji se tako osjećaju:)) pripovijedanjem priče o medvjedici Marti i šarenom planinskom čaju, uz zvukove instrumenta didgeridoo. Uz zabavne igre i ples pripovjedačice će predstaviti polaznicima ovaj čudesan instrument, stoga pozivamo sve da dođete u prostor udruge Slobodna škola i okušate se u sviranju ili samo saslušate njegove moćne zvuke i priču.

Pričaonica je besplatna za sve polaznike uz financijsku potporu Karlovače županije i projekta “Aktivno i kreativno- zajedno” udruge Slobodna škola.
Slikovnicu “Medvjedica Marta i šareni planinski čaj”, autorice Erike Katačić Kožić i ilustratorice Valentina Supanz Marinić , u izdanju Ibis grafike, predstavit će autorica i pripovjedačica Erika Katačić Kožić i didgeridoo sviračica Iva Pupi Zelenko.
Mališani će čuti priču o simpatičnoj medvjedici Marti uz glazbenu pratnju didgeridooa, te sudjelovati u glazbenoj igri i plesu.

“Medvjedica Marta i šareni planinski čaj” je priča o zaigranoj medvjedici koja uči od svoje mame kako brati borovnice u divljini. Priča se odvija u našem Gorskom Kotaru, i na kraju slikovnice je mali šumski rječnik s endemičnim leptirima i biljkama Gorskog Kotara, pa je slikovnica i edukativna.

Pričaonica je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta (2 – 12 godina), održava se u prostoru udruge Slobodna škola (zgrada bivšeg vrtića), na adresi Saborčanska bb, Plaški, u subotu, 25.11. od 11 do 12 sati.

Projekt „DidgPriče“ je autorski projekt Erike Katačić Kožić i Ive Zelenko. Pokrenut je 2008. godine, i od onda su didgpričalice gostovale u Zagrebu, Sisku, Rijeci, Novskoj, Zadru i Slavonskom Brodu. 2013. su gostovale u Slavonskom Brodu u sklopu U Svijetu Bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Cilj projekta je upoznavanje djece s didgeridoo-om. Kako je ovo glazbalo izvorno namijenjeno za pripovijedanje mitova, tako Didgpričalice i svirači djeci pripovijedaju moderne bajke uz pratnju didgeridoo-a.

Također u sklopu projekta , održavaju se radionice sviranja. Radionica uključuje kratko predavanje o kulturi i povijesti didgeridoo-a, upoznavanje s mogućnosti i upotrebom didgeridoo-a u današnjem vremenu, upoznavanje s osnovnim tehnikama sviranja, te upoznavanje s izradom instrumenta. Svaka radionica je drugačija, prilagođena dobi i mogućnostima grupe polaznika. Za radionice, vlastiti instrument nije potrebno imati!