Čak pet ministarstava združeno u obnovi karlovačkog Doma umirovljenika i njegovom proširenju u bivšu vojnu ambulantu

Čak pet ministarstava: za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, rada i mirovinskog sustava, regionalnog razvoja i fondova EU, zaštite okoliša i energetike, te graditeljstva i prostornog uređenja sudjelovat će u obnovi Doma za starije i nemoćne sv. Antuna i njegovo proširenje u obližnju bivšu vojnu ambulantu u Karlovcu.

Potvrdila je to za današnjeg posjeta predstavnika svih ministarstava ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, naglasivši da je proširenje Doma neophodno. Dom će biti energetski obnovljen, kao i zgrada nekadašnje ambulante u kojoj je planiran smještaj starijih, oboljelih osoba.

– Za korisnike treće životne dobi ,koji uz to imaju i neke specifične potrebe, zahtjeve za kvalitetnijom i stručnijom zdravstvenom njegom vezano uz različite oblike demencije ili ono što je u javnosti prepoznatljivo kao Alzheimer dijagnoza, kazala je Murganić, donedavno ravnateljica ovog Doma.

Procijenjeno je da će ukupni troškovi uređenja i prenamjene biti oko sedam milijuna kuna, odnosno, milijun eura, a Karlovačka županija te je projekte već započela.

– Možemo očekivati u sljedećoj godini, možda već i u proljeće, građevinsku dozvolu. Nakon toga nam slijedi ovaj put pet različitih ministarstava s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tu će, očito, doći do spajanja različitog novca različitih ministarstava kako bi ovaj projekt zaživio, izjavio je župan Damir Jelić. (KAportal)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.