Aktualno Županija

Čak pet ministarstava združeno u obnovi karlovačkog Doma umirovljenika i njegovom proširenju u bivšu vojnu ambulantu

Karlovac 7

Čak pet ministarstava: za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, rada i mirovinskog sustava, regionalnog razvoja i fondova EU, zaštite okoliša i energetike, te graditeljstva i prostornog uređenja sudjelovat će u obnovi Doma za starije i nemoćne sv. Antuna i njegovo proširenje u obližnju bivšu vojnu ambulantu u Karlovcu.

Potvrdila je to za današnjeg posjeta predstavnika svih ministarstava ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, naglasivši da je proširenje Doma neophodno. Dom će biti energetski obnovljen, kao i zgrada nekadašnje ambulante u kojoj je planiran smještaj starijih, oboljelih osoba.

– Za korisnike treće životne dobi ,koji uz to imaju i neke specifične potrebe, zahtjeve za kvalitetnijom i stručnijom zdravstvenom njegom vezano uz različite oblike demencije ili ono što je u javnosti prepoznatljivo kao Alzheimer dijagnoza, kazala je Murganić, donedavno ravnateljica ovog Doma.

Procijenjeno je da će ukupni troškovi uređenja i prenamjene biti oko sedam milijuna kuna, odnosno, milijun eura, a Karlovačka županija te je projekte već započela.

– Možemo očekivati u sljedećoj godini, možda već i u proljeće, građevinsku dozvolu. Nakon toga nam slijedi ovaj put pet različitih ministarstava s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tu će, očito, doći do spajanja različitog novca različitih ministarstava kako bi ovaj projekt zaživio, izjavio je župan Damir Jelić. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal