Aktualno Županija

Do gradskog stana pokušava doći stotinu Karlovčana – preko liste ove godine dodijeljeno 12, najavljena kontrola najmoprimaca

Grad Karlovac ove je godine na korištenje dodijelio 12 stanova, a na njih čeka još stotinu Karlovčana: 77 na općoj listi i 23 na listi za mlade. Kazala je to dogradonačelnica Andreja Navijalić, napomenuvši da Grad do stanova koje bi dao na korištenje pokušava doći i dogovorom s državnim institucijama.

Stanovi i za umirovljenike?

– Nastojimo utvrditi koliko je praznih stanova u državnom vlasništvu kako bi zajedničkim snagama pokušali riješiti stambeno pitanje što više ljudi. Pregovoramo i s Mirovinskim o mogućnostima smještaja umirovljenika s gradske liste u stanove koji su njima na raspolaganju, najavila je Navijalić. Dodala je da Grad nastoji osigurati novac i za kupnju novih stanova kako bi riješio stambeno pitanje čim većeg broja ljudi prijavljenih na listama, inače važećim do kraja 2019.

Kontrola najmoprimaca

Ove godine Grad nije kupovao nove stanove, a u proračunu za 2018. predvidjet će novac za adaptaciju postojećih. Grad ih ima 334, a od rujna ih je Povjerenstvo obišlo 230. Učinit će to i s preostalima, te utvrditi i jesu li u njima doista oni najmoprimci kojima su dodijeljeni na korištenje. Do sad se pokazalo da jesu, jedino je u nekima broj stanara povećan ili smanjen.
– Cilj nam je da vidimo kakva je situacija na terenu, kako se pridržavaju ugovornih obaveza naši najmoprimci, ali i da napravimo snimku stanja po pitanju dodatnih ulaganja koja su obveza Grada, rekla je Navijalić. (kaportal.hr)