Aktualno OG sada Ogulin

Završeni 10. Dani elektroničkih medija, 23. Dani radija i 10. Dani interneta

U Sv. Martinu na Muri od utorka do četvrtka trajali  su 10. Dani elektroničkih medija, 23. Dani radija i 10. Dani interneta. Počeli su dodjelom novinarskih nagrada za najbolju web stranicu, radijski jingle i emoisiju,  a među nagrađenima je ove godine djelatnica Hrvatskog radija Otočac Sanja Krmec Tonković, koja je osvojila najvrjedniju nagradu,  Zlatni mikrofon. Nagradu joj je uručio predsjednik HURIN-a (Hrvatske udruge radijskih nakladnika) Željko Švenda.

Među brojnim panelima i raspravama o zakonskim propisima, prijedlozima, problemima i brojnim drugim temama o medijima i za medije, o Medijskoj strategiji Republike Hrvatske govorila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i najavila  da će novi Zakon o elektroničkim medijima biti izglasan do kraja iduće godine, pri čemu se složila sa sudionicima panela koji su upozorili da je trenutačni zakonski okvir potpuno zastario i neadekvatan jer nije reguliran rad novih internetskih medija.

„Slika medijskog tržišta zacrtana je u Zakonu o elektroničkim medijima koji je zadnji put usklađivan 2008./2009. godine. Slika medijskog tržišta je u tim okvirima i ona nije dovoljna za razvoj, ali ni za regulaciju medijskog tržišta. Početkom 2018. godine Ministarstvo kulture će imenovati radnu skupinu koja će započeti rad na izmjenama Zakona o elektroničkim medijima. Pri tome je posebno važno regulirati područja koja do sada nisu bila regulirana, ali i pitanja koncentracije medija, autorskih prava, zaštite maloljetnika, liberalnije dodjele koncesija, te brojne druge teme.“, najavila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Agencija za elektroničke medije uključit će se relevantnim podacima i istraživanjima, ali i dostupnim iskustvima drugih europskih zemalja prilikom izrade Zakona o elektroničkim medijima.

Među sudionicima su i ove godine bili predstavnici medija iz našeg grada.