Aktualno Županija

Gradonačelnik uvjeren da će Karlovac dobiti vojarnu Luščić, no ne i glavni oporbenjak Petračić: “Ministarstvo vas je nasamarilo!”

– Grad je vojarnu Luščić dobio na trošak, ne na čuvanje, na trošak svih nas. Vi tu vojarnu nikad ne morate dobiti. Kako ste uspjeli biti nasamareni od Ministarstva državne imovine? Umjesto da im pošaljete račun za to što ne drže red u centru grada, naplatite komunalnu naknadu, koja je velika, pa da biraju je l’ im se isplati plaćati sve troškove ili pokloniti Gradu Karlovcu vojarnu, ustvrdio je Davor Petračić (nezavisni), nezadovoljan odgovorom na pitanje je li Grad potpisao kakav ugovor kojim mu je bivša vojarna dana na čuvanje.

Napomenuo je da Grad u nju ne smije ulagati jer nije njegovo vlasništvo, a gradonačelnik Damir Mandić odgovorio mu da nije za ulazak u sukob s državom, vlasnikom, od koje očekuje da mu nešto daruje. To više jer “može doći Kinez i platiti, nas ne mora ni pitati!”

– Nama je cilj, idemo prema tome, i ide nam dobro, da taj prostor postane vlasništvo Grada Karlovca, da nam ga država daruje. Kad daruje, imat će uvjete zašto nam daruje, preuzeli smo na sebe da odradimo procjenu vrijednosti jer nam je stalo da znamo što i koliko nešto vrijedi. Što se tiče čišćenja ili čuvanja, radi se o sporazumu. U tom trenutku to je bio nužan potez, da se, ne daj Bože, tamo nešto zapalilo, Luščić i Jamadol bi cijeli izgorjeli, rekao je Mandić.

 

Dodao je kako država nije voljna davati svoju imovinu za komercijalne svrhe, no Grad i ne misli na komercijalizaciju.

– U proračunu je predviđen novac za Urbanistički plan uređenja vojarne, on je donašan i prije, no mijenjat ćemo ga i u to će biti svi uključeni. Odradili smo parcelaciju vojarne, sad nam slijedi procjena nekretnina. Intenzivno radimo i na putu smo da taj prostor postane vlasništvo Grada Karlovca, naša ideja je da nam ga država daruje, ne da kupujemo i prema tome idemo, izjavio je Mandić, ponovivši da će u postupak izrade Urbanističkog plana upravljanja biti uključena javnost.

– Vi imate mekan stav, ja tvrđi, možda im se svidi Vaš pa uspijete, ali problem je što Grad sada ne može ulagati u vojarnu, zaključio je Petračić. (kaportal.hr)