Aktualno Županija

Uz mnogobrojne Karlovčane, Europsku noć kazališta u Zorin domu posjetila i ministrica kulture

foto: Igor Čepurkovski / Zorin dom

Europsku noć kazališta Karlovčani su, u svom Gradskom kazalištu Zorin dom, ove godine obilježili uz domaće predstave. Nije to nimalo čudno, jer interes za iste je već nekoliko godina ogroman. Uz to, “Jaje” Dramskog studija i “Regoč” Baletnog studija ujedno su poslužili i kao dodatne manifestacije u obilježavanju 65 godina postojanja ova dva izuzetno vrijedna studija koja su desetljećima održavala kazališni život u Karlovac i kroz koje je prošlo tisuće i tisuće djece i mladih glumaca i plesača, od kojih su mnogi postigli zavidnu glumačku karijeru, na čelu svakako sa Zrinkom Cvitešić koja je postala glumica svjetskog glasa.

Organizirano je za Karlovčane i Karlovčanke i druženje s glumcima i upravom ispred kazališta u ugodno toploj večeri. Zorin dom ih je i počastio besplatnom zakuskom i pivom, a oni koji ni to vrijeme nisu mogli provesti bez kazališta mogli su pogledati video projekciju predstave “Zlatne rukavice”, s kojom je na neki način i počeo višegodišnji uspon Zorin doma i stvaranje sjajnog profesionalnog ansambla. Vrhunac večeri, pak, svakako je bilo novo okupljanje Karlovačke plesne reprezentacije s detektivskom pričom “Mystery” – ova je predstava oduševila posjetitelje na premijeri i repriznoj izvedbi, ali mnoge je zanimalo kada će opet biti prikazana. Unatoč raznim obavezama u različitim karlovačkim plesnim klubovima i udrugama, u Europskoj noći kazališta opet su se okupili i opet oduševili publiku na kasnonoćnoj izvedbi koja je potrajala gotovo do ponoći.

Karlovac i Zorin dom je u Europskoj noći kazališta za posjet odabrala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Kako je i sama naglasila, odabir nije bio težak, jer Zorin dom je posljednjih nekoliko godina svojevrsni hit na hrvatskoj kazališnoj sceni, a jak program sačinjen isključivo od domaćih predstava bio je dodatni razlog da za posjet u Europskoj noći kazališta bude odabran upravo naš grad i ova ustanova.