Aktualno Kolumne OG sada Ogulin

Na prvom “Jagoru” Dori Kurelac prva nagrada žirija, Natalli Zorkić osvojila publiku!

Prvi dječji festival “Jagor” održan je u nedjelju u večernjim satima, pod motom “Dobro se dobrim vraća”, u prepunoj školskoj dvorani u gradskom središtu. Ovo je, nakon niza godina, prvi festival po uzoru na nekadašnji “Prvi glas Ogulina”, a organizator je bila Udruga Oda prijateljstvu. Sav prihod od ulaznica i ovog su puta namijenili u humanitarne svrhe, za pomoć u liječenju dvojice oboljelih dječaka, Luke i Bojana.

Dečki baš nisu bili zainteresirani za pjevanje, pa su nastupile samo djevojčice i to: Gabi Puškarić, Lea Katan, Gabrijela Ivanjko, Viktorija Pađen, Nika Brozović  i Lucija Rendulić, Dora Kurelac, Magdalena Juričić, Matea Ramljak Vranić, Mia Štajduhar, Lo Bartulović i Tereza Brozović, Natalli Zorkić, Andrea Gubo, Ema Jelić, Ena Stipetić, Andrea Cindrić, Karla Rebrović i Ivana Gašparović. Njih su uvježbavale učiteljice glazbene kulture.

Treću nagradu žirija osvojila  je Gabrijela Ivanjko, drugu nagradu žirija Natali Zorkić, a prvu nagradu žirija osvojila je  Dora Kurelac.

Prvu nagradu publike dobila je, pak,  Natalli Zorkić.

U ime organizatora na dolasku je Ogulincima zahvalio predsjednik Udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić, zahvalivši i svim pojedincima koji su dali svoj doprinos u realizaciji festivala, te sponzorima.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović ovom je prilikom naglasio da je učinio veliku “pogrešku” jer je na glasačkom listiću zaokružio sve natjecateljice, jer, po njemu, sve su one pobjednice zajedno sa organizatorima, budući su učinili dobro djelo. Ponosan je na njih i na sve koji su se angažirali na pripremama i organizaciji “Jagora”.

Naglasimo i to da je s natjecateljima skladbe uvježbavao i sinoć ih pratio, posebno oformljen bend, nazvan “Jagor”, koji će nastupiti i na manifestaciji Advent u Ogulinu. Uspješan vodieljski par bili su Katarina Juhas i  12-godišnji Dražen Grgurić, a u kratkom revijalnom dijelu programa nastupili su  Karla Ana Sabljak i Domagoj Vuković.

(foto&video zaOGportal: Marinko Francetić)