Aktualno OG sada Ogulin

Još nije gotovo

OGportal uputio je 14. studenog upit o trenutnim radovima na zgradi kina, odnosno Pučkog otvorenog učilišta. Ujedno smo upitali i u kojoj je fazi natječajni postupak za izbor ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Stigao nam je odgovor o natječajnom postupku u kojem stoji:

Upravno vijeće (u prošlom sazivu) Pučkog otvorenog učilišta Ogulin na sjednici održanoj 28. veljače 2017. donijelo je odluku o imenovanju Nikoline Luketić Delija za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Prema članku 32. Statuta POU Ogulin rok imenovanja ravnatelja je najduže do godinu dana. Slijedom navedenog na temelju članka 31. Statuta POU Ogulin Upravno vijeće donijelo je odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja/ravnateljice POU Ogulin. 

– Članak  11. Odluke o ustrojstvu javne ustanove Pučko otvoreno učilište Ogulin glasi:

        Ravnatelja bira Upravno vijeće, na temelju javnog natječaja.

        Po isteku roka za prijavljivanje, Upravno vijeće razmatra podnesene prijave 

     i bira ravnatelja, te taj prijedlog dostavlja Gradskom vijeću, radi davanja

     prethodne suglasnosti.

         Po pribavljenoj suglasnosti iz stavka 2. ovog članka, Upravno vijeće donosi

     konačnu odluku o izboru ravnatelja, koja se dostavlja izabranom kandidatu, a na

     znanje i svim ostalim kandidatima. 

– Prema smjernicama povjerenika za informiranje Republike Hrvatske od 23. svibnja 2016. po predmetu pristupa informacijama u postupcima provedbe javnih natječaja za zapošljavanje, informacije o natječajnom postupku koji je u tijeku (npr. o pojedinostima o kandidatima, relativnom uspjehu u pojedinoj fazi postupka i sl.) sve dok traje postupak ne bi trebale biti javno dostupne, osim općenitih informacija da se natječajni postupak provodi, da je prijavljen određeni broj kandidata, da je testiranju pristupio određen broj kandidata i slično.

Temeljem svega navedenog i uvažavajući propisane postupke iz Odluke o ustrojstvu smatramo da je postupak još u tijeku i da ne možemo komentirati uspjeh kandidata. 

Isto tako svjesni smo i članka 41. Zakona o ustanovama i roka od 45 dana za obavijest kandidatima o izboru. Pošto od dana otvaranja pristiglih prijava nije bilo sjednice Gradskog vijeća, ukoliko datum sljedeće sjednice bude izvan roka od 45 dana poštivat ćemo zakon te će kandidati biti obaviješteni o prijedlogu odluke Upravnog vijeća u zakonskom roku.

S poštovanjem,

Predsjednik UV POU Ogulin

Danko Gerić dipl.ing.