Aktualno Županija

Naplata parkiranja kod bolnice? Župan Jelić ovu mogućnost komentirao rekavši da to nije humano, no dodaje, njegova nije zadnja!?

Parkiranje kod karlovačke Bolnice, kako sada stvari stoje, ipak se neće naplaćivati.

Hoće li te naplate biti pitao je na današnjem Aktualcu županijski vijećnik Igor Krivokuća (Živi zid), a župan Damir jelić, odgovarajući mu, rekao da je njegov stav kako parking treba proširiti da bude kvalitetniji, a ne naplaćivati. Iako, ogradio se, njegova nije zadnja.

– Parkiralište se nalazi unutar ograde, a izvan nje gradonačelnik je odgovoran što hoće, što ne. Komunicirao sam s njim i protivno svim logikama zdravog razuma je da se čovjeku koji dolazi u bolnicu se naplaćuje parkiranje, rekao je Jelić.

Kako je dodao, ljudi tamo dolaze u muci, čekaju sat, dva, tri… i tko će još pri tome misliti na automobil – to ne bi bilo stvarno humano.

– Moguće u nekim vremenima da Županija i Grad Karlovac razgovaraju o proširenju tog parkinga, kao i kod bolnice u Ogulinu. Kod dugoreške ga, praktično, nema… Sve tri bolnice čeznu za ozbiljnijom aktivacijom po tom pitanju. Kad gledate kako funkcioniraju, pa minuse, ovo je u drugom planu, ali stav je – e naplaćivati parkiranje, naglasio je Jelić.

Karlovčani i svi ostali koji su u bolnicu dolazili automobilom dobro znaju koliko je teško pronaći parking, pa uz veliki stres dolaska liječniku i čekanja u bolničkim hodnicima još imaju i taj s pronalaženjem parkinga. Da je nedovoljno parkirnih mjesta svima je jasno, no hoće li se ovaj problem rješavati naplatom, ovisi o karlovačkoj gradskoj upravi. Nadamo se da neće. (kaportal.hr)